הדירה המדוברת הינה חלק מפרויקט תמ"א 38. הדירה הינה תוספת בנייה חדשה לבניין קיים שעבר תהליך של חיזוק המבנה, הוספת קומות והרחבת יחידות הדיור הקיימות.
מיקום הדירה הוא בקומה העליונה ביותר של הבניין ועל ידי כך , זכה הזוג הצעיר שרכש אותה, במרפסת גג גדולה ביותר במפלס השני של הדירה. מהדירה ניתן לראות את נופה המדהים של העיר חיפה הכולל בנייה אורבנית, ים ונמל עסוק ותוסס.

קראו עוד

יצאנו לשלב התכנון, בידיעה שמדובר בדירה ראשונה של זוג צעיר, כאשר עמדו מולנו לא מעט אתגרים. היות והדירה הינה חלק מפרויקט תמ"א 38, היינו צריכים להתחשב בכך ולהיצמד לקויי המתאר של הבניין הקיים, על פי תכנונו של היזם. שינויים בפתחים אומצו לאחר מחשבה רבה וכך לדוגמא, הצלחנו ליצור חלון מטבח גדול במיוחד, אשר מכניס המון אור טבעי לחלל ואת הנוף עוצר הנשימה פנימה. מהנוף גם שאבנו השראה ואת סקאלת הצבעים שתככב בבית, גם בחלל הציבורי וגם בחדרים. התכול של השמיים והים נכנסים בנגיעות קטנות וכך גם האפור בימים סגריריים יותר. גבולות הפנים והחוץ מטשטשים ומשתלבים בצורה הרמונית בחלל ויוצרים המשכיות.

הדירה אינה גדולה ולכן היה חשוב לנצל כל פינה וכל אזור קטן היווה עבורנו הזדמנות ." קומפקטיות " הייתה שם המשחק בשלב התכנון. הדבר מתבטא לדוגמא, בנישה הקטנה שנוצרה בחדר התינוק, אשר נוצלה למקום אחסון. בתחילה כשידת התחלה, אך עם מבט קדימה לשינוי בייעוד כמקום לאחסון משחקים וצעצועים. דוגמא נוספת היא, ניצול האזור מתחת לגרם המדרגות למטרות אחסון בחדר השינה. גם שידת האיפור תוכננה בנגרות בהתאמה אישית, במידות קטנות וספציפיות במיוחד, בכדי שתוכל לשרת את הלקוחה, אך תתאים במידותיה לחלל השינה הקטן.

דגש רב הושם על המטבח , שהיה צריך להיות פונקציונלי במיוחד. שם יישמנו את השיעור החשוב ביותר שהפנמנו במסגרת לימודינו . שיעור שלימד אותנו שכל חלל אינו צריך להיקרא כפי שאנו רגילים לקרוא לו , לדוגמא : מטבח , סלון , חדר שינה וכו'… אלא צריך לשמש לתפקוד שלו, כלומר, מקום לבשל בו, מקום לשבת ולשוחח בו, מקום לישון בו… ברגע שנבין איך אנו רוצים שהחלל ישרת אותנו, אזי שיהיה לנו יותר קל לתכננו לתפקוד עבור מטרה זו.

נחזור לדירתנו… המטבח היה חשוב מאוד, היות ושני בני הזוג אוהבים לבשל בו ביחד, בו זמנית. אי לכך, משטח העבודה תוכנן להיות ארוך במיוחד שיוכל להכיל בנוחיות שני אנשים, גם המיקומים השונים של הפונקציות השונות ( כיור, מכשירים חשמליים ), נלקחו בחשבון לפי הרגלי ההתנהלות במטבח של הלקוחות. הזוג נוהג לארח הרבה ושולחן פינת האוכל, אשר נרכש באיקאה, משמש ביום יום לארוחות משפחתיות וכשיש אורחים, נפתח בקלות ללא כל צורך בהזזת רהיטים אחרים בחלל למטרה זו.

בסלון הושם דגש על קיר הטלוויזיה שצמוד ליציאה למרפסת הקטנה . מכיוון שרצינו מעבר פתוח ולא רצינו להעמיס על החלל , אין מזנון אשר מכיל את מכשירי המדיה השונים וכבר בשלב התכנון (בנייה , חשמל , תקשורת ) הקצנו להם מקום בתוך נגרות המטבח וכך ההפעלה והשליטה בטלוויזיה היא  על ידי עינית. קיר הטלוויזיה חופה בנגרות , בקומפוזיציה מעניינת שצבועה בפלטת הצבעים שנבחרה לחלל הכוללת צבע לבן ,  צבע אפור , גוון עץ טבעי ותכלת נעים. הקיר גם מתכתב מבחינת הצבעוניות שלו עם האריחים המאוירים , אשר מחפים את הקיר באזור הכיריים במטבח.

הדירה כולה חופתה בפרקט למינציה בגוון אלון טבעי פרט לחדרי הרחצה והמדרגות המובילות לקומה השנייה אשר חופו בשיש טבעי בגוון אפור. את קיר הסלון המרכזי מחפה טפט בגוון אחיד אך עם טקסטורה עדינה ומעניינת שנותנת חמימות .נגרות בהתאמה אישית נעשתה בחדרי הרחצה על מנת לנצל מקום ולאפשר את מיקום מכונת הכביסה והמייבש במקלחת המרכזית. הריהוט, הטקסטיל והלבשת הבית הותאמו בקנייתם לתקציב שניתן בתחילת התהליך.

פתרונות יצירתיים, קומפקטיות ותקציב מותנה מראש של הזוג הצעיר, ליוו אותנו בחשיבה התכנונית והעיצובית לאורך כל תהליך העבודה על הפרויקט. המשימה הושלמה והזוג הצעיר והמקסים קיבל דירה נעימה, מעוצבת ומתפקדת וכעת הם יכולים להתחיל את דרכם המשותפת כמשפחה.