בפרויקט זה, הדבר החשוב ביותר שעלה בפגישתנו עם הלקוח, היה נושא עמידה בזמנים ונושא התקציב. היות ומדובר בעסק ולא בבית מגורים, הזמן הוא גורם קריטי ( כי זמן שווה כסף ) וכך גם התקציב, אשר מוכתב כמו בכל פרויקט, מראש וחייבים לעמוד בו באופן מוחלט ללא חריגות. אם בתקציב שניתן לבית מגורים יש סטיות קלות, דגש על הקלות, היות ואנו מאוד מנסות לעמוד בתקציב שבנינו ביחד עם הלקוח והדברים נלקחים בחשבון, בעסק זה עוד יותר קשה ואין מקום לטעויות. עם כל זאת, לא התפשרנו על תכנון ותהליך נכון והכל נלקח בחשבון.

קראו עוד

החלל היה מאתגר וקטן, כ – 30 מ"ר, צר וארוך. החלל גבוה מאוד ונמצא בקומפלקס מסחרי של שכונת מגורים חדשה. הכל התחיל כמו שאומרים "מאפס", אספנו את נתוני החלל והתחלנו לדון עם הלקוח בפרוגרמה שהייתה צריכה לכלול: 3 עמדות ספר, פינת המתנה, פינת חפיפה, מטבחון, פינה למניקוריסטית, פינת קבלה וכמובן שירותים.
קצת הרבה ל 30 מ"ר לא ? לא נבהלנו ויצאנו לדרך…
בשלב התכנון היה מאוד חשוב לנו להגדיר אזורים , אך גם לשמור על החלל מאוורר יחסית ולא לחצוץ אותו בקירות מלאים. פונקציונליות ליוותה אותנו לאורך כל התכנון ,כי מדובר בחלל עבודה שצריך להפיק תועלת ולא לסבך את המשתמש .המניקוריסטית הייתה צריכה אזור משלה, את עמדות החפיפה רצינו להצניע מעט למען הלקוחות , רצינו שיתקיים קשר עין ושתתקיים שיחה כנהוג במספרות , במיוחד כאלו השכונתיות והיו עוד ועוד מחשבות תכנוניות שהנחו אותנו. הכל נלקח בחשבון ותורגם לתכניות עבודה שונות מדויקות וברורות עד לרמת הפרט.
מבחינה עיצובית ,חיפוי הרצפה במספרה הוא מאוד חשוב היות והוא נוטה להתלכלך באופן תמידי (שערות, שאריות צבעי שיער וכו' ). בחרנו בריצוף עמיד, מסוג גרניט פורצלן בגוון אפור בטוני. בכדי לתת לאזור ההמתנה את הגדרת המקום שלו ואת הייחודיות והעניין שלו, בחרנו לרצף שם ריבוע של אריחים מאוירים המתכתבים עם שאר צבעי החלל.
בכדי למזער עלויות, המחיצות נוצרו עד גובה מסוים מגבס ומעליהן נוספה נגרות בהתאמה אישית שתחצוץ באופן אוורירי את החלל ותיתן גם מקום לאחסון ותצוגה של המוצרים הנמכרים במספרה.
גם לאזור המטבחון ולנגרות שלו ,התייחסנו בפרטי פרטים בנגרות שתכיל באופן מדויק את שפורפרות הצבע הרבות בצורה מסודרת ונוחה לשימוש. בנוסף, היה חשוב שהמטבחון ישרת את כל באי המספרה.

דגש נוסף היה על תאורת החלל שהיה חשוב שתהיה רבה ומציפה לנוחיות העבודה. בנוסף כל פינה קיבלה מנורת קיר למטרת האווירה ותאורה נסתרת שתעצים את הניתוק של התקרה המונמכת מקירות החלל. בנוסף, השתמשנו במראות מרחפות שמסביבן תאורה נסתרת לקבל נופך נוסף.
החלל נצבע בצבע סופרקריל 2000 של טמבור בגוון לבן שבור (נוח לניקיון), פרט לקיר המקביל לעמדות הספר והקיר הפרונטלי עם המיתוג ,אשר נצבעו בגוון אפור בסגנון צביעה " קשמיר " של טמבור. בנוסף, הלקוח מיתג את המספרה מול המעצבת הגרפית, ליאת צוקרמן מסטודיו Lilies, שעובדת אתנו בשיתוף פעולה בהרבה פרויקטים ותמיד דואגת שהמיתוג יתכתב עם עיצוב הפנים של החלל.
כל שנותר הוא לאחל ללקוח בהצלחה ואין ספק שהוא יצליח , היות והוא מאוד מוכשר …